Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Top μυστικά για τα μαλλιά σας!


Υπάρχουν πάρα πολλά tips για τη φροντίδα και την εμφάνιση των μαλλιών μας, όμως κάποια από αυτά είναι μύθοι και κάποια αλήθειες...Οι κύριες ανησυχίες που έχουμε συνήθως για τα μαλλιά μας είναι το..
κούρεμα, η λάμψη τους και φυσικά το styling. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μυστικά κατευθείαν από τους ειδικούς και σας τα παρουσιάζουμε!


Το φιλάρισμα: εάν έχετε λεπτά μαλλιά θα πρέπει να το αποφεύγετε. Προτιμήστε ένα ελαφρύ ντεγκραντέ το οποίο θα δώσει όγκο.

Λούσιμο: πολλές γυναίκες παραπονιούνται για μαλλιά που πέφτουν, που είναι βαριά και δεν έχουν λάμψη. Η αιτία για όλα αυτά ξεκινάει από το λούσιμο όταν χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα σαμπουάν και conditioner και δεν ξεβγάζονται καλά. Όταν μένουν υπολείμματα από αυτά τα προϊόντα στα μαλλιά, τότε τα κάνουν θαμπά και βαριά. Η λύση είναι να τα ξεβγάζετε πολύ καλά και στη συνέχεια να εφαρμόζετε λίγες σταγόνες ξύδι 



Ίσιωμα με σίδερο/πρέσα: για να μην καταστρέψετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει ενώ είναι εντελώς στεγνά να εφαρμόζετε ένα spray κατά της θερμότητας. Επίσης, περνώντας μικρές τούφες κάθε φορά όχι μόνο θα τελειώνετε πιο γρήγορα τη διαδικασία αλλά είναι καλύτερο και για τα μαλλιά σας καθώς δε θα τα κρατάτε αρκετή ώρα μέσα στη θερμότητα.


Ενυδάτωση με έλαια: είτε είναι argan, είτε shea butter, αβοκάντο ή λάδι καρύδας, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά καθώς δε θα απορροφάται αλλά θα μένει στις εξωτερικές στιβάδες της τρίχας και θα βαραίνει τα μαλλιά. Τα έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται για να "κλειδώνουν" τα ενυδατικά στοιχεία μέσα στην τρίχα ώστε να μην ξηραίνονται εύκολα τα μαλλιά. Δε χρησιμοποιούνται για να τα ενυδατώσουν.


Φριζάρισμα: το φριζάρισμα προκαλείται κυρίως από την απώλεια ενυδάτωσης. Έτσι, όταν στεγνώσετε τα μαλλιά σας, αφήστε τα ελαφρώς νωπά γιατί εάν τα στεγνώσετε εντελώς τότε είναι πιο εύκολο να φριζάρουν.


Η πετσέτα: πολλές φορές όταν βγαίνουμε από το μπάνιο τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια πετσέτα για να απομακρύνουμε το νερό. Αυτό είναι λάθος καθώς τραβάει την τρίχα κάνοντάς την ευάλωτη στο σπάσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.