Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

4 Τρόποι να ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Τα χτενίσματα με ίσια μαλλιά είναι ένα στιλ που επιλέγουν πολλές γυναίκες που από φυσικού τους έχουν σγουρά μαλλιά. Πώς όμως τα καταφέρνουν και διατηρούν ίσια μαλλιά ενώ το φυσικό τους είναι το σγουρό; Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει 4 τρόπους για το πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι.


4 Τρόποι να ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι1. Σπιτικές κρέμες για ίσιωμα μαλλιών

Αν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, ένας καλός τρόπος είναι να φτιάξετε σπιτικές κρέμες για ίσιωμα μαλλιών. Οι κρέμες αυτές μπορούν να έχουν αρκετά καλά αποτελέσματα, ωστόσο απαιτείται να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα. Στο άρθρο "4 Σπιτικές κρέμες - λοσιόν για ίσιωμα των μαλλιών" μπορείτε να βρείτε συνταγές για να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές κρέμες - λοσιόν για ίσιωμα των μαλλιών σας.

Πλεονέκτημα
Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι πρόκειται για έναν ήπιο και εντελώς φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της θεραπείας ισιώματος.

Μειονέκτημα
Σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα για να φανούν χρειάζεται να περάσει αρκετός χρόνος.


2. Προϊόντα ισιώματος μαλλιών του εμπορίου

Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι κάποια κρέμα, λοσιόν ή μάσκα. Τα προϊόντα αυτά "επεμβαίνουν" στα μαλλιά με χημικό τρόπο με αποτέλεσμα να ισιώνουν τα μαλλιά. Η ποιότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του προϊόντος. Η διαφορά με τις σπιτικές κρέμες είναι ότι τα προϊόντα αυτά λειτουργούν με έναν περισσότερο "χημικό" τρόπο. Αυτό έχει καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας.

Πλεονέκτημα
Το πλεονέκτημα είναι ότι έχει πιο έντονα αποτέλεσμα από τις σπιτικές κρέμες.

Μειονέκτημα
Το μειονέκτημα έχει να κάνει με τα χημικά συστατικά των προϊόντων αυτών που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σας. 


3. Ίσιωμα μαλλιών με σίδερο

Πρόκειται ίσως για την πιο κλασική και συνηθισμένη λύση που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ισιώσουν τα μαλλιά τους. Αυτά τα ειδικά σίδερα ισιώματος μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι προϊόντα που αγοράζονται μόνο μία φορά και χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι δεν χαλάνε εύκολα. Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα λούστε τα μαλλιά σας, έπειτα στεγνώστε τα και τέλος ισιώστε τα με ένα ειδικό σίδερο ισιώματος. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και ορισμένες συμβουλές (για τις γυναίκες που γνωρίζουν Αγγλικά).
Πλεονέκτημα Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι έχετε άμεσα αποτελέσματα. Μειονεκτήματα Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η θερμική κατεργασία η οποία μπορεί να "ταλαιπωρήσει" τα μαλλιά σας, καθώς και η περιορισμένη διάρκεια δεδομένου ότι τα μαλλιά παραμένουν ίσια μέχρι το επόμενο λούσιμο. 
4. Ίσιωμα μαλλιών με πιστολάκι 
Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, μετά το λούσιμο ακολουθεί το στέγνωμα των μαλλιών με έναν πιο "εξειδικευμένο" τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί ίσιωμα των μαλλιών. Η διαδικασία είναι η εξής. Κάθε φορά τυλίγετε μια τούφα από τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Εφαρμόζετε το πιστολάκι πάνω στην τούφα των μαλλιών, ενώ παράλληλα τα ξετυλίγετε τεντώνοντάς τα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι. Πλεονέκτημα Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι λιγότερο "επιθετική" από το σιδέρωμα των μαλλιών δεδομένου ότι η θερμική κατεργασία περιλαμβάνει μικρότερες θερμοκρασίες.
 Μειονέκτημα Το μειονέκτημα είναι πρώτον ότι πρόκειται για μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία και δεύτερον ότι εξακολουθεί να "ταλαιπωρεί" τα μαλλιά σας παρόλο που είναι λιγότερο "επιθετική" σε σχέση με το σιδέρωμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.