Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πρωινό Μακιγιάζ

Οι περισσότερες δεν έχουμε ούτε τον χρόνο και πολλές φορές ούτε την διάθεση να μακιγιαριστούμε όταν σηκωνόμαστε το πρωί. Δεν μπορούμε όμως και να βγούμε μόνο με την κρέμα μας, γιατί ειδικά αν δεν έχουμε διάθεση ή είμαστε πολύ κουρασμένες φαίνεται..! Αντιθέτως, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε ώστε να είμαστε περιποιημένες και να ανεβάσουμε και την διάθεσή μας και θα εξηγήσω τον τρόπο για να το πετύχουμε παρακάτω!!! :)
             Επειδή λοιπόν δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, αρχικά έχουμε πάντα ένα προϊόν μέικ απσε μορφή πούδρας (compact ή loose) ή σε υγρή μορφή που όμως όταν απλωθεί δίνει τελείωμα πούδρας (mousse). Από το δεύτερο, αν έχουμε
μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποιούμε ίσα-ίσα την απαιτούμενη ποσότητα, διαφορετικά στη διάρκεια της ημέρας η λιπαρότητα του προσώπου θα χαλάσει το μακιγιάζ μας. Μπορούμε επίσης για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμοποιήσουμε μία καλυπτική κρέμα BB ή ένα Tint moisturizer. Ειδικά το τελευταίο ενυδατώνει χωρίς να δημιουργεί λιπαρότητα, άρα έχει και πιο ματ αποτέλεσμα!!
           Αφού τελειώσουμε με τη βάση μας, που θα μας πάρει περίπου , προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι το κονσίλερ. Επειδή είναι πρωινό το μακιγιάζ μας, βάζουμε λίγο κάτω από τα μάτια και ταμπονάρουμε ελαφρά. Έτσι δίνουμε «φως» στα μάτια μας και φαίνονται πιοξεκούραστα. Αυτό θα μας πάρει περίπου  ακόμα.
           Το τρίτο βήμα μας θα είναι λίγο ρουζ στα μάγουλα. Βάζουμε ελάχιστο, αρκετό για να δώσει χρώμα υγείας στο πρόσωπό μας. Προτιμάμε ροζ ή ροδακινί γιατί φαίνεται πιο φωτεινό. Ακόμα και με μπρονζέ αποχρώσεις όμως, αν βάλουμε λίγο, φαίνεται υπέροχο! Το βήμα αυτό είναι περίπου 30΄΄.
           Τέταρτο βήμα, μία ελαφριά σκιά ή μία βάση σκιάς απλά για να «φωτίσουμε» τα μάτια μας λίγο περισσότερο και λίγη μάσκαρα για να δώσουμε ένταση στο βλέμμα μας. Θα μας πάρει περίπου 1,5΄ .
            Στη συνέχεια (πέμπτο βήμα) βάζουμε ένα λιπ γκλος, σε ροζ ή ουδέτερη απόχρωση για ναενυδατώσουμε τα χείλη μας (περίπου 30΄΄ ) και τέλος λίγο bronzer ή highlight στα ζυγωματικά για φρεσκάδα (άλλα 30΄΄ ) .
             Καταφέραμε λοιπόν, μέσα σε μόνο να έχουμε ένα υπέροχοπρωινό μακιγιάζ!!! Είμαστε πλέον έτοιμες να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τέλεια διάθεση!!! ;)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.