Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το "μαγικό μυστικό" για κυματιστά μαλλιά παραλίας!

mallia paralia, wave hair

Σωστά λένε πως τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας προσφέρονται τσάμπα. Ο ήλιος, η θάλασσα, το καλοκαίρι είναι απολαύσεις που μπορούμε να έχουμε χωρίς να ξοδέψουμε κάτι, ή να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα. Αυτός ήταν προφανώς ένας πρόλογος που θα με βοηθήσει να φτάσω στο ζουμί της υπόθεσης
. Και αυτό γιατί ξέρω το μυστικό να αποκτήσουμε το πιο "ποθητό" χτένισμα του καλοκαιριού, τα κυματιστά μαλλιά παραλίας, χωρίς να χρειαστούμε κομμωτήριο. Ή ακριβά προϊόντα styling. Και χωρίς  σίδερα μαλλιών που το καλοκαίρι μόνο εύχρηστα δεν είναι. Θέλετε να μάθετε γιατί το συγκεκριμένο look λέγεται παραλίας;; Γιατί έχει ένα φυσικό κατσάρωμα στα μαλλιά το οποίο δημιουργείται από το αλάτι. Το αλάτι της θάλασσας. Για αυτό μετά τη βουτιά σας στη θάλασσα, όταν τα μαλλιά στεγνώνουν από τον ήλιο, αποκτούν ένα φυσικό "σπάσιμο" που δύσκολα μπορούμε να καταφέρουμε χτενίζονταν τα μόνες μας. Κάποτε μια φίλη μου έλουζε τα μαλλιά της πότε-πότε με αλατόνερο και μόλις στέγνωναν ήταν νεραϊδένια. Αλλά το θεωρώ λίγο υπερβολικό ως διαδικασία. Η φαντασία της όμως κάλπαζε και μαζί με το πρακτικό της μυαλό κατέληξε σε μία εξίσου αποτελεσματική και οικονομική λύση. Έφτιαξε ένα μαγικό spray μαλλιών και καταφέρνει να έχει όποτε θέλει κυματιστά μαλλιά σαν να έφυγε μόλις από την παραλία. Με χαρά μου λοιπόν σας μεταδίδω το μαγικό μυστικό και ελπίζω να σας βολέψει όπως βόλεψε και εμένα. Enjoy!

Συνταγή
1 κούπα ζεστό νερό
3 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κ. σ. τζελ μαλλιών (όποιο θέλετε)
1/2 κ. σ. conditioner ή ένα leave-in (κρέμα που δε θέλει ξέβγαλμα)
μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα

Βάλτε σε ένα spray μπουκάλι (εγώ άδειασα ένα παλιότερο hair spray που δε χρησιμοποιούσα και κράτησα το μπουκάλι) και ανακινήστε το νερό με το αλάτι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Είναι έτοιμο! Ψεκάστε σε στεγνά μαλλιά με γενναίες δόσεις (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο) και ταυτόχρονα "τσαλακώστε τα". 

Πραγματικά, η παραλία μπαίνει σε ένα μπουκαλάκι...

http://clipit.blogspot.gr/2012/07/blog-post_18.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.