Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά κυματιστά μαλλιά είναι σίγουρα πολύ ελκυστικά. Οι καλοσχηματισμένες μπούκλες που πλαισιώνουν το πρόσωπο προσδίδουν θηλυκότητα. Χρειάζονται όμως ιδιαίτερη περιποίηση φροντίδα και extra ενυδάτωση για να είναι υγιή ενυδατωμένα και να μην φριζάρουν.

Μυστικά για τέλεια σγουρά μαλλιά
     
        Φροντίδα και περιποίηση
  1. Σωστή ενυδάτωση για τέλειες μπούκλες. Τα σγουρά μαλλιά είναι πολύ εύκολο να χάσουν την υγρασία τους και να γίνουν ξηρά γι’ αυτό όπως προτείνουν και οι περισσότεροι κομμωτές μετά από κάθε λούσιμο αντί για μαλακτική χρησιμοποιείτε μια μάσκα βαθειάς ενυδάτωσης για σγουρά μαλλιά. Τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας στα μαλλιά σας και ξεβγάλτε πολύ καλά.
  2. Μια καλή μάσκα ενυδάτωσης που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας μας είναι το ελαιόλαδο. Η θεραπεία με ελαιόλαδο προσφέρει λάμψη, ενυδατώνει και λειαίνει την τρίχα. Απλώστε χλιαρό κατά προτίμηση ελαιόλαδο σε στεγνά μαλλιά από τις άκρες μέχρι τις ρίζες ή αναμείξτε λίγο ελαιόλαδο με την ενυδατική σας μάσκα. Κάντε καλό μασάζ στα μήκη και τις άκρες και τυλίξτε τα με μια πετσέτα ή με μια πλαστική σακούλα. Αφήστε το επάνω όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Λουστείτε και ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο ζεστό νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα απλώστε το ελαιόλαδο στα μαλλιά πριν κοιμηθείτε και αφήστε το να ενεργήσει όλο το βράδυ. Για να μην λαδωθεί το μαξιλάρι σας βάλτε μια νάιλον σακούλα και από πάνω την πετσέτα σας. Το πρωί που θα ξυπνήσετε λουστείτε με δύο χέρια σαμπουάν απλώστε τη μαλακτική σας και θα δείτε τα μαλλιά σας να λάμπουν και να είναι πιο ενυδατωμένα από ποτέ.
  3. Αγοράστε μια κρέμα μαλακτική που δεν ξεβγάζεται και απλώστε τη στις άκρες και τα μήκη μετά από κάθε λούσιμο σε νωπά μαλλιά πριν τα στεγνώσετε. Με αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζεται η υγρασία στην τρίχα και έτσι οι μπούκλες γίνονται πιο πλούσιες και αποκτούν σώμα και όγκο χωρίς να φριζάρουν.
  4. Λούστε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό σαμπουάν και μαλακτική για σγουρά μαλλιά το οποίο θα προμηθευτείτε από το super market ή από το κομμωτήριό σας.
  5. Μη λούζεστε κάθε μέρα γιατί τα σαμπουάν απομακρύνουν τη φυσική λιπαρότητα που έχουν ανάγκη οι μπούκλες σας.
  6. Μυστικά για ένα τέλειο styling στα σγουρά μαλλιά
  7. Μην τα ισιώνετε σε καθημερινή βάση. Το συχνό τράβηγμα με τη βούρτσα και η θερμότητα θα χαλάσουν με τον καιρό τον φυσικό κυματισμό τους.
  8. Πείτε στον κομμωτή σας να κόψει τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύονται οι μπούκλες και να σχηματίζονται εύκολα κάθε φορά που τα στεγνώνετε, χωρίς κόπο.
  9. Ένα πολύ καλό εφέ για τα σγουρά μαλλιά είναι οι ανταύγειες. Χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια στις μπούκλες. Κάντε ανταύγειες δύο τόνους πιο ανοιχτές από το χρώμα που ήδη έχετε.
  10. Αγοράστε προϊόντα styling ειδικά για σγουρά μαλλιά. Αν είναι δύσκολο να διαλέξετε μέσα από την μεγάλη ποικιλία που κυκλοφορεί στην αγορά συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Εκείνος θα σας συστήσει τι πρέπει να αγοράσετε και θα σας ενημερώσει για τα νέα προϊόντα styling τελευταίας τεχνολογίας.
  11. Λούσατε τα μαλλιά σας την προηγούμενη μέρα τα φτιάξατε και την επόμενη χάλασαν οι μπούκλες και δεν δείχνουν όμορφα? Μην τα ξαναλούσετε. Απλώστε μόνο μαλακτική κρέμα και ξεβγάλτε. Στεγνώστε τα και θα δείχνουν και πάλι όμορφα.
  12. Χτένισμα για σγουρά μαλλιά βήμα-βήμα
  13. Αφού λουστείτε απλώστε μια κρέμα χωρίς ξέβγαλμα και χτενίστε τα μαλλιά με μια βούρτσα με αραιά δόντια για να τα ξεμπερδέψετε.
  14. Βάλτε μια μικρή ποσότητα κρέμας φιξαρίσματος για σγουρά μαλλιά και απλώστε τη στα μήκη μία - μία τούφα ξεχωριστά.
  15. Τσαλακώστε με τις παλάμες σας από κάτω προς τα πάνω τα μαλλιά ώστε να σχηματιστούν οι μπούκλες.
  16. Πιέστε με την πετσέτα χωρίς να τα τρίβετε από κάτω προς τα πάνω με τον ίδιο τρόπο.
  17. Στεγνώστε με τη φυσούνα στη μεσαία σκάλα του σεσουάρ με χλιαρό αέρα.
  18. Γυρίστε ανάποδα και συνεχίστε το στέγνωμα για μερικά λεπτά για περισσότερο όγκο.
  19. Τελειώστε απλώνοντας λίγη σιλικόνη η μετάξι πιέζοντας ελαφρά τις μπούκλες για να δώσετε λάμψη.
  20. Και τελευταία κίνηση βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά από κάτω και τινάξτε τα δεξιά αριστερά για να φουντώσουν στην ρίζα και να χωριστούν οι μπούκλες.
  21. Μην τα πειράζετε συνεχώς από πάνω με τα δάχτυλά σας γιατί θα φριζάρουν και θα πέσει ο όγκος τους.
Tips
Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σγουρά και θέλετε να δημιουργήσετε πιο χαλαρούς κυματισμούς, μην τα τσαλακώσετε με τα χέρια σας και λίγο πριν στεγνώσουν χωρίστε τα σε δυο ή περισσότερα μέρη, στρίψτε τις τούφες και στερεώστε με τσιμπιδάκια κάνοντας μικρούς κότσους και αφήστε τα μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Βγάλτε τα τσιμπιδάκια αφήστε τα μαλλιά κάτω τινάξτε τα και θα έχετε πιο ανοιχτές και χαλαρές μπούκλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.